Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Projektový den v 7. D

Projektový den v 7. D

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

24. 3. 2022

Ve středu 23. března proběhl ve třídě 7. D projektový den na téma Obratlovci. Na úvod se promítal zajímavý naučný film Medvěd grizzly z produkce společnosti National geographic.


Poté následovala skupinová práce, při které děti odpovídaly na otázky z filmu a následně vyplnily pracovní list týkající se anatomie těla medvědů.

Další částí byla prohlídka přírodovědných expozic českolipského muzea, která začala u nově instalované vycpaniny medvěda grizzly, u níž si mohli žáci porovnat svoji výšku s touto robusní medvědovitou šelmou. Po krátkém výkladu o muzejní sbírce, děti zjišťovaly v expozici odpovědi na připravené otázky.

Nejvíce žáky uchvátil medvěd, ale také mohutné spodní čelisti velryby grónské nebo vyčiněná kůže krajty. Zájem vzbuzovaly i zde chovaní živočichové jako agama, vodní želvy, axolotl nebo čolek východní. Někteří žáci naopak uváděli, že se jim nejvíce líbili pavouci, krabi a motýli, neboť byla navštívena i expozice bezobratlých živočichů.

Po návratu do školy skupiny ještě zpracovaly pracovní list, který přímo souvisel s návštěvou muzea. Následovalo vyhodnocení skupinových prací a na konci projektového dne se uskutečnila botanická procházka po jarně rozkvetlém areálu naší školy.