Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Školní kolo Olympiády v českém jazyce

Školní kolo Olympiády v českém jazyce

  • Dana  Bílá

Mgr. Dana Bílá

9. 2. 2022

Této akce se zúčastnili vybraní žáci 8. a 9. ročníků poslední lednovou středu. Sešli se, aby během dvou vyučovacích hodin řešili mluvnické úkoly a tradičně i slohovou práci.


Nutno podotknout, že si s mluvnickou částí jednoznačně lépe poradili osmáci; možná i proto, že letos zcela chybělo cokoliv ze skladby, v čemž mívali deváťáci vždy výhodu. Zamýšleli se nad významy vět, které dokázali správně přeformulovat, poradili si s fonetickými cvičeními, slovesnými tvary i určováním částic. Se slohovou částí si úspěšně poradilo jen několik jedinců a na téma U nás na náměstí/návsi vytvořili nápadité vypravování a popisy. Z celkového počtu 21 žáků byly vybrány tři nejúspěšnější dívky. Čest deváťáků zachránila nejlepším výkonem Hanka Kořínková z 9. B, ale hned za ní obsadily další dva posty Natálie Šachová z 8. C a Eliška Bergmanová z 8. B. První dvě budou naši školu reprezentovat v okresním kole, Eliška spolu s Tomášem Stehlíčkem z 8. A, který se umístil na 4. místě, jsou možnými náhradníky. Tak ať se jim daří!