Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Závěrečný výrobek

Závěrečný výrobek

  • Gabriela  Fišarová

Mgr. Gabriela Fišarová

7. 2. 2022

Pololetí skončilo a s ním i doba pobytu deváťáků ve školní dílně. Jako správní tovaryši, ukončili své vzdělávání výučním výrobkem. Tentokrát jím bylo zhotovení čtyř bažantnic. Na výrobcích pracovali ve skupinách podle technické dokumentace. Nařezání a opracování jednotlivých dílů byla hračka.


Záhy však poznali, že kompletace a smontování se stalo tvrdým oříškem. Kdo se neřídil radou nad zlato „dvakrát měř, jednou řež“, poznal, že hrrr práce se nevyplácí a v celku se nesková. Zkrátka centimetr sem, centimetr tam na papíře guma napraví, ale uříznout méně či více z materiálu, znamená pokazit všem dílo. A tak se všichni snažili. Vzájemně si pomáhali, přesně měřili, řezali, zkrátka stali se zodpovědnými. S výsledkem svého snažení mohou být spokojeni, tak jako byli spokojeni i pracovníci Městských lesů Česká Lípa, pro které se bažantnice vyráběly. A jak zhodnotili sami žáci svůj půlroční „pobyt“ v dílně? Čas v dílně hrozně letí, už se nebojíme vzít nářadí do ruky, hodně jsme se tu naučili a práce nás bavila.